SÜT OTU ÖZELLiKLERi VE TARIMI
Geniş yapraklı ve çok lezzetli tek yıllık bir yem bitkisi olan sütotu inek, koyun, keçi ve at gibi hayvanlara yedirilebilir. Genellikle yeşil ot olarak yedirilen sütotu, kuru ot olarak veya silajı yapılarak değerlendirilir.
SONBAHAR EKİMİ : Ege ve Akdeniz bölgelerinde Ağustos sonundan Ocak sonuna kadar, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde Ağustos 15'den Kasım sonlarına kadar, iç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde Ağustos, 15'den Ekim ayı sonlarına kadar, Güneydoğu Anadolu bölgesinde Ağustos sonundan Kasım sonuna kadar ekim yapılabilir.
İLKBAHAR EKİMİ : Aşırı soğuk ve yoğun kar düşen bölgelerimizde karlar eridikten sonra erkenci ilkbahar ekimi yapılır kış gelip, kar yağışı başlayana kadar mütemadiyen her 20 günde bir biçim alınır.
TOHUM YATAĞI: Düz tesviye edilmiş ve sıkıştırılmış olmalıdır. TOHUM MİKTARA: 5 kg/Dekar SIRA ARALIGl: Serpme veya 10-17,5 cm sıra aralıklı olmalıdır.
EKİM DERİNLİĞİ: 1,5-2 cm